torstai 15. toukokuuta 2014

Karhunkierros 160km

http://nuts.fi/tapahtumat/karhunkierrosviikonloppu2014/nuts-karhunkierros-53k-80k-160k-trail-ultra/

Enää pari päivää starttiin. Kondis ok, vaikka ainahan sitä ennen kisaa tulee kaikenlaisia epävarmuusfiiliksiä. Karhunkierroksen kisa on tällainen kevään "testi", missä kunnossa mies on. Hyvää juoksua kuitenkin lähden hakemaan. Tavoiteaikojakin on tullut mietittyä mutta keli näyttelee niin isoa osaa, ettei oikein uskalla haarukoida sen enempää. Lunta ja jäätä reitillä tulee joka tapauksessa olemaan. Olisi hienoa ehtiä lyhyiden matkojen startteihin mutta se taitaa olla vain haave...

Vähän tämän vuoden treeneistä voisi laitella myös...

Vuosihan alkoi kehnosti mahdollista kylkiluun murtumaa parannellessa. Peruslenkkeilyä pystyin vaivoin tekemään. Mausteena oli vielä painonpudotusveto, josta selvisin todella tiukalla 10 päivän  kuurilla. Tämän jälkeen kylkikin oli jo siinä vaiheessa, että pääsin juoksemaan reippaampaa.  Tein aika hyvin vauhtitreenejä oikeastaan aina tuonne maaliskuulle saakka. Väliin rauhallisen PK:n höysteeksi tein jonkin verran rymyä ja renkaanvetoa, maltillista mäkitreeniä ja yhden montrailinkin. Maaliskuulla yritin lähteä sitten parantelemaan kympin aikaani Aktiaan. Juoksu ei ollut helppoa. Jäin enkasta puolisen minuuttia, joten vähän pettynyt fiilis oli. Toki ihan huippukeli ei ollut huonon kunnonkaan lisäksi. 37:04 oli toki toiseksi paras kympin aika, enkä paljoa tuhkaa sirotellut päälleni.

Aktian jälkeen alkoi mäkikausi. Tein nyt enemmän vuoristotreeniä = rymyä ja mäkeä. Välissä tein tehoja minkä jaksoin ja perusjuoksuakin. 10x1600m treeni meinasi tosin meinasi hoitaa miehen telakalle, kun pohkeessa jokin naksahti 8 vedolla. Onneksi muutaman päivän lepo auttoi. Huhtikuussa alkoi sitten mäkihaaste. Huippuhuhtikuu sisälti minimaalisen vähän tasaisia lenkkejä ja nousumetrejä tuli kerättyä +30000m. Voisi sanoa, että jopa kivuttomasti meni tavoite rikki. Toki aika kuluneen oloiset jalat olivan loppukuusta jo. Huhtikuun nousujen lomassa kävin edustamassa Karhuviestissä Endurancen jengissä. Ankkuriosuus meni todellä hyvin kun ennakkoon en juuri mitään odottanut. 9,2km@3:34min/km osoitti, että kunto on edelleen tallella.

Toukokuu alkoi vappurymyämällä Nuuksio traversee. Otalammelta tultiin mettiä pitkin Sysikallioon mahdollisimman paljon nousua hakien. Mitä nyt vähän otettiin rennommin lopussa kun pannutin vaihteeksi kunnolla. Liukkaalla kalliolla lenkkari ei enää pitänyt ja otin poskella vastaan horjahtamisen. Tuloksena vielä parin viikonkin jälkeen turvonnut kyynärpää, edelleen en pysty olemaan polvillaan ruhjeiden vuoksi ja rintalastakin taitaa olla taas murtunut. Olen juossut toki jonkin verran. Ruhjeet sallii kohtuudella lenkkeilyn. Parissa viikossa tuo jo niin tuttu rintakehävamma on jo ultrakunnossa vaikka ei ihan uusi olekaan.

KK ultralle viimeistelyn epävarmuustekijän tuo myös silmäleikkaus, jossa kävin parantelemassa kehnoa näköäni. Viikon hikiliikuntakielto ei ihan pitänyt mutta niin monta päivää pidin lepoa, että vire on vähän kadoksissa. Mut ehkä se siitä.

Hyvä tästä silti tulee ja niin hyviä kirittäjiä Nutsin kisasta löytyy, että tekee tiukkaa enää mahtua maalissa odottavaan paljuun!

Muistakaahan seurata kisaa!
6 kommenttia:

 1. Hoida homma kotiin niin pääsen Eetun tarjoamalle viskikaljalle! Luotto on kova!

  VastaaPoista
 2. :) Rohkea veto! Paljun lisäksi hyvä motivaattori. Näistä ei vaan koskaan tiedä!

  VastaaPoista
 3. Vauhdikas mies, vauhdikas vuosi. :) Tsemppiä kisaan! Onnit seuraa. ;)

  VastaaPoista
 4. Hurjat on noi sun kisat ja treenit nykyään Juha! Jos tuut Pyhän tunturimaratoniin elokuussa niin päästään samalle viivalle vaikka alimatkahan se sulle on (ja mulle pitkänpuoleinen...) Tsemppiä karhunkierrokselle toivottaa entinen kemppalainen!

  VastaaPoista
 5. Moi Jussi, Kiva että löysit tänne hörhön kirjoitusten keskelle.
  Pyhällä juoksu kiinnostais kovasti mutta olen tuolloin todennäköisesti reissussa. Jos en, niin ehkä suuntaan tunturiin! Sun vauhdeilla tuolla painellaan varmasti aika haipakkaa! Tuskin koskaan pääsen näin vanhemmuutta sellaisiin vauhteihin. Ootko muuten juossut miten paljon maastossa yleensäkin?

  Olipa melkoinen KK...

  VastaaPoista
 6. Hmm, taisin lähettää vastauksen äsken yksityisenä (tai sit en) mutta kirjoitan nyt saman viestin vielä uudelleen sikäli kuin muistan sen... Eli maastossa olen juossut viime vuosina jonkin verran ja suunnistan kerran, pari viikossa joten uskoisin selviäväni Pyhällä pahemmin kompuroimatta. Kunto on kohtuullisen hyvä, mutta ei sentään niin kova kuin nuorempana (juoksin nyt juhannuksena 12,5 km kisan 44 min, hiekkatiellä). Mielenkiintoista nähdä mitä vauhtia polkujuoksuexpertit maastossa pitävät! Asun länsirannikolla eikä täällä ole mäkiä lainkaan, mutta olen tehnyt mäkitreeniä ydinjäteluolan tunnelissa, missä saa 100 m vertikalia yhdellä nousulla (10 % jyrkkyys) tai 60 m vertikaalia portaikossa. Jos liikut Eurajoen suunnalla niin tule kokeilemaan VLJ-nousua! (kulkulupaa varten täytyy vaan ilmoittaa viikko etukäteen) Tosi mielenkiintoista lukea sun juttuja hurjista reissuista, harjoituksista ja kisoista!

  VastaaPoista