tiistai 8. tammikuuta 2013

Missio 2013

"Uusi vuosi uudet kujeet" kuuluu sanonta. Niin se on tähän mennessä mennytkin. 2013 tuo poikkeuksen, ainakin jos mietin isoja kisoja. Vuoden missio on olla entistä parempi vanhoissa tutuissa kisoissa.
Kalenteriin on laitettu kaksi isoa merkintää:


PTL


Spartathlon
http://www.spartathlon.gr/

Ensimmäistä mietin todella pitkään mutta eihän sieltä voi olla poiskaan! Sen verran eeppisiä reissut ovat olleet, että vuosi ilman PTL:ää tuntuu tyhjältä. Treenit onkin jo aloitettu. Määrällisesti en tule saamaan niin paljon kuin viime kesänä lajitreeniä vuorilla mutta täytyy korvata se kotimaassa "korvikkeilla". Keväällä perheen uusin tulokas tulee pitämään huolta siitä, että haasteita liittyy jatkossa myös treenaamiseen enemmän.

Spartathlonille taas on tehnyt mieli uudelleen 2011 vuodesta lähtien. Viime vuonna jo oikein harmitti, etten ollut mukana. Liian lähellä se olisi ollutkin PTL:ää vielä silloin. Se tulee olemaan iso haaste nytkin. 4 viikkoa maaliin tulon ja lähdön väliin jää tänä vuonna aikaa, joten ei se mahdoton ole. PTL voisi olla jopa hyvä viimeinen rytistys jos treeniä on tarpeeksi ja palautumiseen keskittyy tällä kertaa enemmän. Viime vuoden Vaarat jo osoitti, ettei voi vain lepuuttaa ja olettaa että kulkee silti hyvin. Kreikka on ollut erittäin hyvä paikka juosta minulle. Ensimmäisellä spartathlonilla 2009 olin nuorin maaliin päässyt ja aikakin oli paljon parempi mitä odotin. Ihmettelen edelleen, miten sillä kunnolla sain raahauduttua maaliin. Eikä loppu edes ollut kovin paha. Tai sitten jälleen kerran on aika kullannut muistot. Viime vuoden Dolichos meni säädöksi mutta voitto ja juoksun helppouden tunne tuo silti lämpimät muistot mieleen.

Muuta häröilyä tulee tehtyä tänäkin vuonna. Mutta enemmän ne menee "siinä sivussa" yllä oleviin valmistautuen. Kilpailuohjelmassa on todennäköisesti ainakin seuraavia lajeja:
- Triathlon
- Suunnistus
- Pyöräily
- Hiihto
- Rogaining

Alimatkoista on tiedossa ainakin puolikas muutaman kympin höysteenä. Ja eihän sitä tiedä vaikka sitä juoksisi kovavauhtisen maratoninkin tai satasen. Edellisistä täysipainoisista on jo useampi vuosi.

Näillä mennään!

2 kommenttia:

  1. Melko asiallista! On se kyllä hyvä, että meillä on elämässä joku tarkotus ;) Meikät tekee täällä pohjosessa tollasta projektia ku www.northernultratrailservice.com sen tiimoilta pikku juttuja tulossa :)

    VastaaPoista
  2. Loistavaa! Hienoa aloitteellisuutta!

    VastaaPoista