tiistai 29. tammikuuta 2013

Mennyttä ja tulevaa

AKTIA

19.1.2013 tuli käytyä tempomassa Hakunilassa oikein sydämensä kyllyydestä.
Aiemmin valehtelin, että kymppi olisi kulkenyt 38:08. Niin se aika kultaa muistot. 38:20 oli todellisuudessa edellinen ja ainoa noteeraus. Keli oli kohtuu kirpsakka, -15 astetta. Asvaltti oli kuitenkin näkyvissä ja ura oli pitävä lähes koko kympin. Jalassa olleet Inov8:n X-talonit piti pidosta huolen.

Lähdin rohkeasti yhteislenkkituttuni Teron perään ja yritin pysytellä tuntumassa niin pitkään kuin mahdollista. Alku lähti rennosti liikkeelle ja ongelmia alkoi ilmaantumaan vasta ylämäessä ennen kääntöpaikkaa. Muutamaan otteeseen olin jo tippumassa kunnes tasaisella pääsin jälleen ryhmään mukaan. Kääntöpaikan jälkeen alamäessä rullailin vaihteeksi ryhmästä eroon ja yritin alkaa poimimaan edellisen kerran tavoin päänahkoja loppuun. Kiri jäi maltilliseksi, enkä saanut kuin muutaman ohitettua ja toisaalta yksi pääsi ohikin. Loppu oli tunnetun tuskaista ja voimia ei jäänyt yhtään maaliin tulon jälkeen. Aikaan 39:06 olen tyytyväinen kun painoa on vielä vähän reilummin ja kovia lenkkejä ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Hieno kisa ja Vantaan yhteislenkkiläiset paineli kaikki todella reilua vauhtia! Hienoa oli myös Stubbin kannustus viimeisillä kilometreillä, ihmeellisesti se laittoi puristamaan vielä vähän enemmän.

Kisan jälkeen nautittiin kahvit ja käytiin vielä verryttelemässä Jupen kanssa, jolloin meinas alkaa päässä heittämään kevytkin vauhti. Rankka päivä.

RYMYÄ ja NOROA

Sunnuntaina oli vuorossa Nuuksio ja 5h umpihankirymy Jannen kanssa. 2h umpista sauvojen kanssa mahdollisimman paljon nousua ja hankalia paikkoja keräten. Siihen päälle spesifi vuoristoharjoitus:

Tämän jälkeen vielä pariksi tunniksi metsään ja toinen tiukka renkaiden veto päälle. Eväänä oli hieman laimennettua lämmintä mehua ja jäistä, raikasta vettä. Lenkin jälkeen kotona ihmettelin kun ei miehelle ruoka maistu. Väkisin väännetty keitto tuli ulos parin tunnin päästä ja seuraava vuorokausi menikin noroviruksessa vessassa rampaten ja peiton alla kuumeessa täristen. Hyvä tyhjennysharjoitus!

KESÄ 2013

Tuleva kesänä aioin osallistua osaan Jannen suunnittelmaa vuoristoprojektia. Suunnitelman muuttuessa ja reitin lyhentyessä on mulla mahdollisuus osallistua koko settiin. Project valle d'Aosta on n.500km ja +40000m nousua sisältävä oma treeni, johon aikarajaksi ollaan ajateltu n.10 päivää. Viime vuoden GTA:sta on tarkoitus kiristää tahtia ja nostaa päiväetapit n.50km:n hujakoille. Erinomaisen hyvä treeni PTL:ää varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti