tiistai 15. tammikuuta 2013

Alkuvuoden kisakalenteri!

Aktia!

Tulevana lauantaina on vuorossa uuden vuoden ensimmäinen kilpailu, kun osallistun Hakunilassa Aktia-Cuppiin! Kyseessä siis maantiekymppi, jossa mulla ei olekaan kuin yksi noteeraus aiemmin. 38:08 juoksin reilu vuosi sitten 2011 vuoden lopulla puhtaalla asvaltilla samassa tapahtumassa. Keli oli oikeastaan optimi, eikä voimiakaan jäänyt. Ainoastaan vauhdinjaossa jäi jossiteltavaa vähän. Ensimmäinen vitonen meni about 19:45 ja siitä kiihdyttäen toinen n.18:23. Oikeastaan viimeinen kolmonen meni luukku auki. Kovemmalla alulla olisi voinut mennä hyvinkin alle 38min. Harvoin sattuu tuollasia pöljiä päiviä!

Nyt on sitten edessä luminen alusta ja kenkävalinta on hieman hankala. Sen lisäksi, että alusta on hitaampi, on mieskin huonommassa kunnossa. Kovaa juoksua ei juuri ole ollut ohjelmassa, mitä nyt muutama reipas liukkailla. Vielä kun on 4kg elopainoa enemmän, voi ennätyshaaveet jättää. Jos saisi hyvän kovan kiihtyvän treenin, voisi olla tyytyväinen. Ehkä 40min voisi olla mahdollisuuksien rajoissa? En aio näihin tempauksiin sen kummemmin kevennellä vaan juosta treenin höysteenä ja perjantaille budjetoitu 2h hiihtoa voikin vielä aktiassa hieman painaa.


24h hiihto!

1.2. klo18:00 starttaa Vierumäellä 24h-hiihto. Siellä meillä on 4-hengen joukkue tahkoamassa hieman alle 5km:n rinkiä kokonaisen vuorokauden. Joulun alla murtunut peukalo kestää kuin kestääkin hiihtelyn ja tästähän se on hyvä aloittaa kisailu! 24h on suoritusaikana tuttu mutta hiihdon asettamat haasteet tuovat pikantin lisämausteen. Keskimäärin tuosta tulee sen 6h/naama aktiivista hiihtoa, joka tarkoittanee lähelle sataa kilometriä omalla huonollakin tekniikalla. Kyllä tuon luulis jo tuntuvan!


Finlandia!

24.2. Ollaan sitten Lahdessa ja vuorossa soolohiihtelyä 50km:n verran. Tyylihän on vapaa kun sunnuntaikin on. Pari massahiihtoa on tullut jo koluttuakin mutta Finlandiahiihto ei ole sopinut kalenteriin. Nyt sopii. Viime vuonna Vuokattihiihdossa meni 30km aikaan 1:37 -> 3:13min/km. 2009 Pogostassa taas 58km aikaan 3:37 -> 3:44min/km, joten eiköhän 50km:n aika satu jotakuinkin tuohon väliin. 3h kuulostaa aika sopivan kovalta tavoitteelta. Toki hiihto on sekä väline, että keliurheilua.

Tuossahan sitä onkin parille ensimmäiselle kuulle toimintaa normaalitreenin lisäksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti