Valmistautuminen Vaarojen ultralle

Kisasta lisätietoja järjestäjän sivuilta:
Karelian Seikkailu-urheilijat

Kahdesti olen ollut jo tässä hauskuudessa mukana.
2008 reitti oli hieman eri ja kilpailukeskus vielä Kiviniemen tilalla. Silloin matka oli 84km. Pari kierrosta onnistuin kiertämään ajassa 12:22:00 sijoituksen ollessa 8. miesten sarjassa. Yhteensä maaliin tulijoita oli tuolloin 10 miehissä ja 15 kokonaisuudessaan. Illan pimeydessä tuli nautiskeltua mutaista polkua vesisateessa liukastellen ja kaatuillen.
Startti 2008

Puolivälin huollossa 2008

Maalissa jalat polviin asti mudassa 2008

2010 oli harrastusta vähän enemmän jo takana ja onnistuin parantamaan suoritusta melkoisesti. Osin uudella 86km:n reitillä aika oli 9:47:28 ja sijoitus 4. Tuolloin miesten sarjassa oli 25 finisheriä totaalin ollessa 31.
Tuota suoritusta voinee pitää edelleen yhtenä parhaimmin onnistuneena. Kaikki sujui ilman ongelmia ja vauhti säilyi loppuun asti. Edellä oli vain kovan luokan tekijöitä. Ykkösenä suunnitaja ja moninkertainen Vaarojen Ultran voittaja Heikki Siivari. Kakkosena kaksin kertainen triathlonin MM 7., ultrauimari, ultrahiihtäjä ja ultrajuoksussakin muutamia SE:itä juossut Tero Hyppölä. Kolmosena Maailman- ja Euroopanmestaruuksia Seikkailu-urheilussa ja Rogainingissa ottanut Seppo Mäkinen.
Starin odottelu seurakavereiden kanssa 2010

Salmen ylitys vetolautalla tai veneellä 2010

Maalissa 2010

Lopun nousu Ukko-Kolille ei voimia jätä 2010

Tämän vuoden kisaan valmistautuminen ei ole sujunut todellakaan ihan siten miten olisin toivonut. Polvet ovat edelleen hellät PTL:n rasituksista. Viime viikolla meni kolme päivää kuumeessa sohvalla maaten. Ensimmäinen lenkki PTL:n jälkeen viime lauantaina oli todella tahmeaa. Joskin fiilis oli upea päästä jälleen baanalle. Alkuviikko menee juoksuun jälleen totuttautuessa. Viikonloppuna sitten ehkä muutama hyvä harjoitus. Ensi viikolla voi vielä muutaman lenkin tehdä ja sittenhän se kisa jo onkin. Aikaa on siis vähän, eikä mitään ole juuri tehtävissä. Kuntoon ei oikein tänä vuonna ole luottamista kuten 2010, jolloin alla oli hyvä harjoitusjakso. Mutta yritetään nyt päästä valoisan aikaan metsästä poissa. Jos omaa aikaa saisi hieman parannettua, niin voisi olla tyytyväinen kisaan. Viime vuosien kärkimiehiä ei ole juuri mukana, joten on ihan arvoitus mitä vauhtia pitäen kisassa pärjää. 85 miestä 15 naista on ilmoittautunut ennakkoon, joten hienosti on tapahtuma innoitanut porukkaa ultrajuoksun kiehtovaan maailmaan.

Varusteista mukaan lähtee:
La Sportiva Crosslite ja se vanha hyvä malli.
Salomon XT Wings 5 Pro Backpack ja isommat 0,75l pullot taakse.
Dirty Girl Gaiters liekkikuosilla.

Muuten kelien mukaan. Todennäköisesti luvassa on kylmää ja kosteaa. Se ei sinänsä haittaa. Mitä paskempi keli ja mitä vaativampi reitti, sitä paremmin se suhteessa on mulle sopinut. Joten toiveena on erittäin huono ilma :)