perjantai 24. heinäkuuta 2015

NUTS Pallas ennakko

Jaha, olisi aika seuraavan seuraavan BUFF Trail Tour Finlandin osakilpailun.

Vierumäki kuukausi sitten oli aika horroria. Välipaloja senkin jälkeen neljään viikkoon mahtuu Viikin Vitonen, Bodomjärven Ultraintervallin 8x13km ja Pirkkolajuoksun 10,5km. Kuten välivuoteen kuuluu, kaikkea on tullut harrastettua mikä vain on mieleen juolahtanut ilman isompia stressauksia. Välissä on ollut tosi raskastakin mutta hauskaa on ollut!


Nyt siis luvassa NUTSin järkkäämä polkukisa Pallakselta Hettaan. 55km ja +1500m verttiä. Siis ensimmäinen kisa missä on vähän enemmän nousua ja laskua, jopa kolmen-neljänsadan korkeuseroja lyhyellä matkalla. Toivottavasti vuorikokemuksestani olisi täällä hyötyä. Heti startista isketään kovaan ylämäkeen. Välissä on vaihtelevaa tunturiylänköä. Sitten viimeinen iso nousu Pyhäkerolle, lasku ja tasaista hyvää baanaa loppuun. Siinä vielä voisi hyvällä jalalla saada eroja tehtyä. Osaisiko huomenna säästellä voimia?


Reitillä on vain pari huoltopistettä, joten saa nähdä tuleeko Inovin vestissä jano, En ajatellut pullojen lisäksi ottaa muuta nestettä. ~3 litraa voi olla vähän limitillä. Toisaalta kohtuu viileä keli säästää nestehukalta. Juttuja kivikoista on kantautunut korviin ja pienellä riskillä lähden uudella Terraclaw 220 kengällä rakkaa taittamaan. Maalissa nähdään olisiko kannattanut ottaa suojaavampi kenkä. Arvostan kuitenkin keveyttä!


Pitkän matkan 125km:n startti on pian ja pieni kaipuu olisi juoksemaan kesäyöhön mutta maltetaan nyt huomiseen. Fiilis on katossa. Kunto taas on ollut vähemmän yllättäen vaihteleva mutta juuri käymässäni muutaman kilsan verryttelyssä jalat tuntui tosi hyvältä! Ehkä huomenna on pöljä päivä?


Kisan voitosta ei tarvi tapella. Kun joukossa on Ansio/Nokelainen tasoista juoksijaa, pitää tyytyä vain taistelemaan mahdollisimman hyvä oma suoritys ja pitää ero kärkeen siedettävänä. Terävimmän kärjen takana taas on monta mielenkiintoista tuttua nimeä niin aiemmista tourin kisoista kuin muistakin juoksuista.


Pidetään huomenna hyvää fiilistä tunturissa ja pistetään kunnon tivoli pyörimään, kuten Tero sanoisi!

Muistakaa seurata palloja!

SEURANTA
SOMESEINÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti