keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Rogainingia ja massahiihtoa!

ROGAINING
Sunnuntaina olisi tarkoitus tehdä uusi aluevaltaus ja tutustua Rogainingiin!
Suuntana on Jämi ja siellä 5 tunnin minirogaining. Tiimikaveri on onneksi minua parempi ja kokeneempi suunnistaja Mikko Luusalo, Endurancen miehiä hänkin. Suunnistuksellisesti kisan pitäisi olla hieman helpompi kuin "normaali" suunnistus, tai sellainen käsitys mulla asiasta on. Tämä tulee jäämään nähtäväksi. Rennon mielin ilman sen isompia tavoitteita lähdetään matkaan ja katsotaan mihin rahkeet riittää.
Oma palautuminen on sujunut ihan ok Kolilta, eikä sen suhteen pitäisi olla isompia ongelmia.


MASSAHIIHTO
Ensi keväänä viimein toteutan pitkään päässä pyörineen "unelman". Huhtikuun alussa edessä on 190km keväistä tunturimaisemaa. Lapponiahiihto tarjoaa kolmena pätkänä rennon letkeää kisailua maisemaladulla Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.






Keimiön Kiekerö 60 km
Tiistai 2.4.2013
Lähtöaika: Klo 10.30
Lähtöpaikka: Olos
Reitti: Olos - Keimiöjärvi - Olos

Himmelriikin Hiihto 50 km
Torstai 4.4.2013
Lähtöaika: Klo 10.30
Lähtöpaikka: Vuontisjärvi / Vuontispirtti
Reitti: Vuontisjärvi - Pallas -Olos

Karra Huikonen 80 km
Lauantai 6.4.2013
Lähtöaika: Klo 8.30
Lähtöpaikka: Ounasjärvi / Hotelli Hetta
Reitti: Hetta - Pallas - Olos

Kohtuullisen hyvillä keleillä tuolla ollaan ilmeisesti aina hiihdelty. Tämä onkin hyvä, koska profiilia reitillä on ihan tarpeeksi pituuden lisäksi. Reissuun lähden työkaverin kanssa ja todennäköisesti hiihdellään koko reissu kimpassa. Kokemusta meillä onkin neljältä edelliseltä vuodelta "hiihtoleirien" muodossa. Kovin säännöllisesti en edellisinä vuosina ole hiihtänyt mutta aina tuo leiri on tuonut ruuhkaviikon:
2009 - 5pvä - 161km - Vuokatti
2010 - 6pvä - 200km - Ylläs
2011 - 6pvä - 250km - Ylläs
2012 - 7pvä - 300km - Vuokatti hiihto 30km -> loput Saariselällä

Se on selvä, että tänä talvena odotan lunta ja säännöllistä hiihtoa, että Lapponiasta selviäsi hyvin ilman rasitusvammoja. Reissuun kuitenkin lähdetään rennolla fiiliksellä ilman isompia ajallisia tai sijoituksellisia tavoitteita, joten tarkoitus ei ole olla ihan niitissä tämän jälkeen. Alla lainaus sivuilta:

Hiihtojen jälkeen sauna, uintia ja tanssia. Hoppua ei ole, huoltopisteessä ehtii riipaista välipalaa ja soppaa, voitelemaan sukset ja välipäivinä voi vaikka katsella porokisaa. Pääasia ei ole voitto vaan soma olo.

2 kommenttia:

  1. Terve ja onnittelut näin jälki jätössä hyvästä tuloksesta kolilla. Itekki oon kuus kertaa siellä ollu ja kierroksen viilettäny. Josko ens vuonna jo kaksi kierrosta..?? Mutta mites nuo hiihto lenkit menee, meinaan kummalla tyylillä sulla on mieli mennä. Eikös sitä vähän perinteistä suositella juoksijoille, itellä vaan oon huomannu kun paljon menee luistelu tyyliä, ni vähän juoksu kärsii. t.av

    VastaaPoista
  2. Thanks! Ei muuta kuin tuplalle!

    Hiihtelen ite lähinnä vapaata. Perinteisen kamoja mulla ei tällä hetkellä oo kuin SA-INT malliset. Pertsa ois tosiaan parempi juoksijalle. Täytyy ottaa se jossain vaiheessa repertuaariin. Hiihdosta on mielestäni kuitenkin vapaallakin enemmän hyötyä kuin haittaa. Lihaskunto kehittyy paremmin, keskivartaloon varsinkin. Hapenottokin tuntuu pysyvän tai jopa pompsahtavan kun hiihtelee enemmän. Pelkän hiihdon jälkeen toki pitää pari totuttautumisjuoksulenkkiä vetää väliin.

    VastaaPoista