maanantai 26. marraskuuta 2012

Ultravuosi 2012

Miten se vuosi sitten meni?

DOLICHOS

Ensimmäinen kisa oli Dolichos toukokuussa.

Rapsa on kirjoitettu vielä vähän sekavassa mielentilassa ja sen aistiikin tekstistä :)
Treenit olivat sujuneet hyvin koko talven ja se näkyi tuossa kisassa. Oma juoksu sujui todella hyvin. Ensimmäistä kertaa tuli sellainen fiilis, että pystyy juoksemaan miten pitkään tahansa. Kisaa ja juoksua pystyi kontrollimaan kokoajan. Kunnes hieno tunne romuttui reitin merkintöihin ja sen seurauksena yöllisiin sekoiluihin metsässä ja vuorilla. Kunto oli kuitenkin rautaa ja tuloksena siitä ensimmäinen kansainvälisen ultrajuoksukisan voitto yhdessä saksalaisen Mikael Vanicekin kanssa.

Arvosanoina:
Oma suoritus = 10
Kisajärjestäjä = 4

Kaiken kaikkiaan kuitenkin positiivinen kokemus. Paljon tuli tavattua myös uusia ihmisiä.


YSTÄVYYSULTRA 6h

Legendan, Suomen ultrajuoksun Grand Old Man Seppo Spiros Leinosen syntymäpäiväjuoksusta ei voinut olla poissa. Kisa oli viikon Dolichosin jälkeen, eikä meno ollut kovin mairittelevaa. Tarkoitus olikin vain osallistua tähän merkittävään tapahtumaan koko suomen ultrajuoksun kerman kanssa :)
Tuloksena 50,050 km, eli ultra kuten pitikin.

Linkki Mikael Heermanin kuviin.

Arvosanoina:
Oma suoritus = 5
Kisajärjestäjä = 10

Kerrassaan mahtava sosiaalinen tapahtuma ja joku siellä juoksi erittäin hyvinkin.
Tulokset

PTL

Toinen tavoitteellinen "kisa" oli PTL elokuussa.

PTL:ää varten tehtiin kova treenijakso North J´s tiimin osalta. Jannen blogissa tästä antoisasta reissusta tarkempaa kuvausta. Vaikka tapahtuma ei kulje kilpailu nimellä, oli ainakin meillä tarkoitus tehdä ns. maksimi suoritus. Ja se tehtiin. Kaikki meni todella hyvin haasteista huolimatta. GTA:n ja treeniviikonlopun myötä kunto oli kohdillaan ja se huomattiin heti ensimmäisestä noususta lähtien.

Arvosanoina:
Oma suoritus = 10
Kisajärjestäjä = 10

Reitissä oli todellista haastetta ja lumi vielä lisäsi sitä entisestään. Jätkät olivat onneksi rautaa ja maali tuli vastaan yltiöoptimistisen aikataulun mukaan. Uskomaton kokemusja kuten Päällikkö Marmierkin totesi, "Perfect Team Effort!" Ja edelleen, lisää ystäviä ja hyviä tyyppejä tuli tälläkin reissulla.

Ranskalaiseen lehteenkin päästiin tällä.

Vaarojen ultra

Viimeinen ultra vuodelle oli Kolilla järjestettävä Vaarojen ultra. Erinomainen kisa josta puuttuu vain kierros tai kaksi lisää. Tällainen "kanna omat keittosi" -tyylinen huolto puhuttelee, varsinkin maastokisoissa. Oma kunto oli jo vähän "ohi" ja mahakin vuodesta aika täynnä. Kisassa sai silti antaa kaikkensa ja vuodattaa hieman sydänverta. Hyvä vuoden lopetus siis :)

Arvosanoina:
Oma suoritus = 8+
Kisajärjestäjä = 9

Sama virsi kuin oikeastaan kaikissa kisoissa, uusia tuttuja ja hyviä tyyppejä oli tapahtuma pullollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti