lauantai 2. marraskuuta 2013

Marrasputki päivä 2

Uuh, eilen kahtena lenkkinä ~27km ja 12km siitä reipasta. Iltalenkiltä olin vasta 23:30 kotona. "Aamulenkki" oli tänään enemmänkin jo päivän puolella. Vastuullisena isänä otin poikasen mukaan ja annoin äidille hetken omaa aikaa.

Juoksu kulki aivan erinomaisesti ottaen huomioon eilisen kuorman ja heikot yöunet. Vuorossa oli ns. perusmättöä eli rentoa juoksua hieman alle aerobisen kynnyksen 7km:n verran. Samalla mietiskelin omia motiiveja marrasputkeen. Hyvä tekosyy koko hommaan mukaan lähtemiseen löytyi juoksufoorumilta Ida Heikuran seminaarityöstä sivulta 34:

Harjoittelutiheys parantaa kestävyyttä paremmin kuin harjoituksen kesto, joten on parempi harjoitella vaikkapa kuudesti viikossa puoli tuntia kerrallaan kuin kahdesti puolitoista tuntia.

Eipä tarvi enää päissään miettiä miksi hinkkaa useita lyhyitä lenkkejä päivässä.

Päivän ensimmäinen kuva:
Takana pakkalatrail, but no trail today


Päivän toinen vähän keinotekoisesti illalla Porvoossa. Yllättäen kuitenkin muutaman kilsan rauhallisen jälkeen tuntuma oli suorastaan herkkä. Silti reilu vitonen sai riittää tätä idylliä


Heijastuksia pimeydessä





2 kommenttia:

  1. Kappas, eipä ollut sattunutkaan silmään tuo Ida Heikuran työn lainaus. Tietysti, ääripäissä ne kehittävyyden rajat on aina jossain, mutta vaihtelu voi vaan virkistää, vaikkei ihan niin kirjan mukaisesti menisikään.

    VastaaPoista
  2. Tuohon vaihteluun voi vain yhtyä. Helposti sitä jumittaa rutiineihin harjoittelussa liiankin kanssa.

    VastaaPoista