keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Tammikuun treenit

Kun ne isoimmat tavoitteet ovat tänä vuonna enemmän loppukesästä, niin treeni on ollut vielä maltillista. Pyrkimys on ollut harrastaa määrällisesti vielä kohtuullisesti ja monipuolisesti kohtuu laajalla vauhti ja lajiskaalalla.

VKO 1 - 9:47
- Jalan - 58,5km - 7:47
  Avaintreenit: VK6,5km - 2x1,3km - 3:40 umpihankirymy+rengas
- Pyörällä - 2:00
  A: VK 22min + 18min

VKO 2 - 9:40
- Jalan - 79km - 9:10
  A: VK8km - 4x100m - 3:00 umpihankirymy+rengas
- Pyörällä - 0:30

VKO 3 - 14:12 -> sunnuntaina norovirus
- Jalan - 97km - 11:34
  A: 4x100m - Aktia 10km - 4:50 umpihankirymy+rengas
- Pyörällä - 2:05
- Suksien - VK9,4km - 0:32

VKO 4 - 14:13 -> 3 lepopäivää, joten 4 päivää paljon
- Jalan - 100km - 12:35
  A: 4:50 umpihankirymy+rengas - 50km arenalla rauhallista
- Pyörällä - 1:00
- Suksien - VK10,7km - 0:38

VKO 5 - 9:00
- Jalan - 24,2km - 2:10
  A: 4000m+2000m+4x100m
- Suksien - 114,7km - 6:50
  A: Vierumäki 24h, jossa 22x4,74km kovaa

Tavoitteena on ottaa helmikuu loppuun asti hyvinkin samantyylisissä merkeissä, mitä nyt koventaa hieman tahtia ja lisätä hieman määrää. Paino tippui ~4kg tammikuu-helmikuun aikana, joten ainakin vauhtia on tullut jo sitä kautta lisää.

maanantai 4. helmikuuta 2013

24h hiihto Vierumäki

Tuula, Heikki, JJ, Valtteri = Ski Dubai, eikä kädessä ole kokista!

Ski Dubai 388,68 km

 Lehtijuttu!
Tiimimme sijoittui kuudenneksi otsikon tuloksella 4-hengen sekajoukkuesarjassa. Joukkueita oli yhteensä 18kpl. Tulosta voi pitää erinomaisena! Koko tiimin suksi luisti läpi yön kovempaa kuin etukäteen olisi voinut kuvitellakaan. Joukkueen taktiikka ei ollut siitä kevyimmästä päästä vaan tavoitteena oli tehdä maksimisuoritus kunnon puitteissa, eikä lähteä vain hiihtelemään.

Soolon 3. Fantti & Ski Dubain kapteeni Heikki startissa


Ensimmäisen osuuden hiihti Heikki, joukkueen kapteeni ja ykkösnyrkki. Hiihdimme koko vuorokauden vain yksi kierros kerrallaan, jotta vauhti pysyisi mahdollisimman kovana. 4-hengen kierros oli suoritettu n. 75 minuutissa, joten n. tunnin tauko oli keskimäärin palautusaikana vetojen välillä. Ruokailujen ja pimeimmän yön aikana soimme yhdelle jäsenelle kerrallaan pidemmän tauon, jolloin kierrätimme kolmella hengellä tiheämpää sykliä. Jokainen tiimin jäsen sai ruhtinaallisen tunnin unet.

Alku lähti todella reippaasti liikkeelle koko tiimillä. Allekirjoittaneella ensimmäiset kierrokset tujuivat niin innoissaan, että huomasin neljännellä kierroksella reisien olevan jo aivan tyhjät! Edellisen viikonlopun lauantai-sunnuntain 11h treeniä voi olla vaikuttavana tekijänä mutta ehkä enemmän kuitenkin yli-innokkuus. Vauhti tasaantui koko tiimillä pikkutunneilla samalla kun latu alkoi hieman puuroutumaan. Puuroutuminen ja pakkasen hienoinen kiristyminen aiheutti suksille ongelmia. Olimme luottaneet siihen, että muutamat parit/hiihtäjä riittää hyvin vuorokauteen, eikä paikan päällä suksia juuri tarvi voidella. Vaikka joku suksi aina kohtuullisesti toimikin vallitsevan kelin aikaa, ensi vuonna voisi ottaa vastaavan voitelijan mukaan hinkkaamaan luistoa muutaman kierroksen välein uusiksi. Tuula oli meidän tiimin ainoa, joka kävi laittamassa lisää voidetta. Tämä kannattikin, kun kierrosaika parani 2 minuuttia! Muuten pelkkä pikaluisto sai riittää.

Yön aikana latu tyhjeni melkoisesti, eikä ohitteluja juuri tarvinut tehdä. Haittapuolena tässä, että hyvät peesit väheni, jolloin omakin vauhti hieman hidastui. Aamu taas toi tullessaan ladulle turistit, joita pujotellessa sai olla kohtuullisen tarkkana, ettei vaaratilanteita päässyt sattumaan. Voin kuvitella, että soolohiihtäjät siinä sekavassa mielentilassa varmasti kirosivat turistien lisäksi joukkuehiihtäjien hektistä puikkelehdintaa!

Ski Dubain varustekuivausasema
Ilman ollessa vain maltillisesti pakkasen puolella koko vuorokauden, ei muiden varusteiden saatöön tarvinut hirveästi käyttää aikaa. Yöllä noussut tuuli hieman viilensi tuntumaa mutta paksua vaatetusta ei tarvinut kaivaa esiin. Kun asusteet sai pitää ohuina kerroksina, kuivuminenkin tapahtui nopeasti, eikä esim. mulla ollut käytössä kuin kaksi eri yläosaa. Mukana oli sekalainen reservi kaikenlaista kamaa kaikille keleille.

Ihmeellistä miten päivän valo jälleen piristi kaikkien tekemistä vaikka vauhti pysyikin edelleen yöllisellä tasolla. Tunnit vierähtivät todella vilkkaasti ohitse kun joka hiihtokerran jälkeen oli tunti vähemmän kellossa. Pientä puristusta saimme tehdä vielä lopputuntien ajan, kun sijalla 7. ollut joukkue oli vain ~10 minuutin päässä, eikä tahtia pystynyt hiljentämään.

Mitään isompia ongelmia kenelläkään joukkueestamme ei ollut, mitä nyt hieman väsytti ja Valtterilla oli hieman pakki sekaisin. Eikä sekään näkynyt vaudissa. Voinee sanoa, että Ski Dubailla oli tasaisen järkevä suoritus, joka realisoitui kunnon mukaisena suorituksena. Yhteishenki oli loistava, joka näkyi tekemisessä.

Joukkueen tulos oli siis 388,68km, joka tekee 3:42min/km! Jäätävä suoritus!
Omat speksit:
22 kierrosta - 104,24km - 6:01:03 - 3:27,7 min/km

Viimeinen vaihto

Treeniä voi pitää hyvänä, joskin enemmän olisi ollut syytä hiihtä tälle talvelle alle kuin 37km!

Onnittelut vielä Fantille, joka pyyhki soolona yli 300 km ja sijoittui kolmanneksi!

Miesten 3 parasta